Stavby na klíč

Nabízíme profesionální přístup ke stavbě vašeho domu. Specializujeme se na stavby rodinných domů, rekonstrukce a renovace pro soukromé investory, kteří mají již stavební povolení a realizační dokumentaci. Máme zkušený tým, který se ve stavebnictví pohybuje již dvě desetiletí. Stavíme s ohledem na životní prostředí. Vyhovíme potřebám vašeho projektu. Případně vám rádi pomůžeme získat stavební povolení. Našim cílem je spokojený zákazník a dobře odvedená práce.

Jak probíhá jednání s námi?

Před podpisem smlouvy

  • Zaslání poptávky přes kontaktní formulář
  • Následně vás bude kontaktovat obchodní oddělení
  • Schůzka u nás v kanceláři, probrání základních parametrů vašeho záměru (druh stavby, požadované vlastnosti domu, …)
  • Případná schůzka na místě stavby
  • Podrobná cenová nabídka formou rozpočtu na základě dodané dokumentace (zpracována pomocí softwaru euroCALC v cenové soustavě ÚRS)
  • Během tvorby cenové nabídky vás budeme případně kontaktovat kvůli možným cenovým úsporám při dodržení požadované kvality nebo případným kolizím v projektu
  • Jednání o smlouvě a časovém harmonogramu
  • Podpis smlouvy a začátek realizace

Po podpisu smlouvy

  • Schůzka a seznámení s naším zástupcem realizačního týmu
  • Předání staveniště investorem zhotoviteli
  • Zaměření a výkopové práce
  • Základy a základové desky
  • Hrubá stavba
  • Instalace oken a dveří
  • Inženýrské sítě
  • Dokončovací práce
  • O průběhu stavby budete informováni na kontrolních dnech
  • O dodržování harmonogramu a postupu prací budete informováni v online stavebním deníku
  • Pokud budete chtít projekt v nějaké fázi částečně změnit nabídneme vám flexibilitu
  • Dbáme na detaily, aby dům splnil dnešní legislativu na úspornost a provoz nemovitosti stál co nejméně
  • Předání díla

Základy a základové desky

Základy slouží k přenosu váhy stavby na podkladovou půdu, chrání ji před sesuvy i působením síly všemi směry. Proto by se nemělo zapomenout na složení a únosnost podloží. Betonové základové pasy se stýkají se zeminou, základová deska z betonu se umísťuje nad úroveň terénu. Kvalitně provedená deska je zárukou odizolování vlhkosti, případně radonu.

Zdi – svislé konstrukce

Svislé nosné konstrukce jsou základní statickou částí každého objektu. Přenášejí veškeré zatížení od stropů, schodišť a zastřešení až do základů objektu. Mají rozhodující vliv na stabilitu a tuhost celé budovy. Při volbě materiálu je důležité myslet na požadované vlastnosti domu, na tepelně izolační vlastnosti a výšku budovy. Rozdělení podle materiálu: zděné, betonové, železobetonové, dřevěné, ocelové, skleněné, kombinované

Stropy – vodorovné konstrukce

Stropní konstrukce rozdělují prostor ve vertikálním směru na jednotlivá podlaží. Přenášejí veškerá zatížení v těchto podlažích působící do svislých nosných konstrukcí, zajišťují tuhost a stabilitu budov. Kromě statické funkce musí také zajistit funkci akustickou, protipožární a tepelně technickou.

Schodiště

Schodiště je vertikální komunikací mezi různými výškovými úrovněmi. Podle umístění jsou schodiště uvnitř budovy – schodiště vnitřní, vně budovy a přímo s ní souvisejí – schodiště vnější, případně samostatné v terénu – schodiště terénní.

Střechy a krovy

Střecha se skládá z nosné střešní konstrukce a ze střešního pláště. Krov je nosnou střešní konstrukcí přenášející tíhu střechy, tvořenou konstrukcí, izolačními vrstvami a střešní krytinou do ostatních nosných konstrukcí objektů. Dále pak zatížení vody, sněhu, větru a provozu. Střešní plášť je charakterizován jako část střechy bez nosné střešní konstrukce, chránící objekt před vnějšími vlivy a zabezpečující požadovaný stav vnitřního prostředí. Důležité jsou tepelně izolační vlastnosti, zabránit prochládání budovy v zimním období a naopak, jejímu přehřívání v létě. To zajistí řádné odvětrání, kvalitní zateplení a krytina s dobrými akumulačními schopnostmi.

Podlahy – vodorovné konstrukce

Podlaha je konstrukce, spočívající na horní části stropu nebo na jiném podkladu, může být jednovrstvá nebo vícevrstvá. U podlah na stropních konstrukcích se posuzuje vzduchová a kročejová neprůzvučnost. U podlah, bez ohledu na jakém podkladu spočívají, se dále posuzují tepelně technické vlastnosti, hydroizolační vlastnosti, průhyb, odolnost proti nárazu, odolnost proti soustředěnému zatížení, odolnost proti vodě a vlhkosti, součinitel odrazu světla, čistitelnost, obrusnost, nasákavost, mrazuvzdornost, odolnost proti ohni, odolnost proti chemickým vlivům, pružnost aj.

Okna a dveře

Okno je výplň stavebního otvoru sloužící k prosvětlování místností a větrávání. Okno se skládá z rámu a výplně. Rám může být dřevěný, plastový, hliníkový a dřevohliníkový. Výplň tvoří nejčastěji dvojsklo nebo trojsklo, to jsou dvě nebo tři vrstvy skla pevně a hermeticky spojené rámečkem. Dutina mezi skly je vyplněna izolační vrstvou vysušeným vzduchem nebo inertními plyny jako argon či krypton. Okna mají na největší podíl na celkových energetických ztrátách až ve výši 40%. Proto je potřeba výběru oken věnovat velikou pozornost. Dveře umožňují průchod. Jsou-li uzavřeny, oddělují prostory, zvyšují jejich bezpečnost a tepelnou izolaci, snižují hlučnost a prašnost, umožňují i přístup denního světla. Dveře se skládají ze zárubně, kování a dveřního křídla. Podle umístění je dělíme na vnitřní a vchodové.

Inženýrské sítě

Inženýrské sítě jsou souborem infrastrukturních prvků k dopravě, distribuci a využívání zdrojů, vody, tepla elektrického proudu, plynu a odpadní vody.

Omítky a fasády

Fasáda (z francouzského face – tvář, líc) je vnější stěna budovy a její konečná úprava. Plní funkci estetickou, ale také chrání před nepřízní počasí. Zlepšuje technické vlastnosti konstrukce, odolnost stavby proti vlhkosti, tepelněizolační a zvukoizolační vlastnosti. Pokud je vhodně vybrán typ fasády a je správně provedena, zajišťuje regulaci mikroklimatu uvnitř domu. Omítka je vrchní krycí vrstva, kterou se pokrývají zdi a stěny. Omítka vytváří rovný a hladký povrch svislých stěn a stropů, zakrývá nerovnosti zdiva. Povrch omítky se dále zušlechťuje nátěrem, malbou nebo obkladem. Volba povrchové úpravy omítky a fasády záleží na účelu prostorů a ploch, na materiálu podkladové konstrukce, na hmotách pro povrchovou úpravu a na způsobu provádění.

Naše práce

Stavíme jako draci

Kontaktujte nás